Loading

Potoška vas 44a, 1410 Zagorje ob Savi    

041 970 334

info@ac-jereb.si

Pon-Pet: 8:00 – 16:00

Pon-Pet: 8:00 – 16:00
Rezervirajte Servisni Termin 0 41 970 334
Potoška vas 44a, 1410 Zagorje ob Savi    

POGOSTA VPRAŠANJA

V servisu za popravilo avtomobilov želimo, da je servisiranje čim preprostejše in brez težav. Spodaj je nekaj pogosto zastavljenih vprašanj. Če vaše vprašanje ni navedeno spodaj, se obrnite na oddelek za pomoč strankam na 041 970 334.

Imam nov avto; ali ga moram na servis voziti k prodajalcu?

Ne! Pozabite na ta stari mit. Dokler upoštevate specifikacije proizvajalca (ki jih najdete v priročniku za uporabo), je garancija veljavna. V servisu avtomobilov vedno sledimo navodilom za servisiranje proizvajalca. Poskrbeli bomo, da vaša garancija ostane veljavna in da bo vaš avto srečen – še veliko kilometrov!

Kaj moram storiti, da garancija za moj avto ali tovornjak ostane v veljavi?

Poskrbite, da bo vaše vozilo servisirano v časovnih intervalih, navedenih v navodilih ali garancijski knjižici, in vodite evidenco o vzdrževanju vašega vozila. Na računu obvezno navedite datum, vgrajene dele, identifikacijsko številko vozila in kilometrino. Račune hranite na varnem. V kolikor imate v navodilih za uporabo ali garancijski knjižici servisni dnevnik, vam toplo priporočamo, da ga uporabite.

Moj avto je najeto vozilo (leazing). Ali sem jaz odgovoren za vzdrževanje?

Tudi če najamete vozilo, ste odgovorni za vsa vzdrževanja in popravila, ki so potrebna za tekoče vzdrževanje vozila v dobrem stanju, kot je opisano v priročniku za uporabo.

Katere dele je treba zamenjati in v kakšnih časovnih intervalih je potrebno te storitve opraviti?

Preverite navodila za uporabo. Dala vam bodo vse potrebne informacije o določenih delih in servisnih intervalih. Temeljito preberite in upoštevajte vse izjeme ali opombe glede storitev. Garancije veljajo za zaščito potrošnika, vendar morate upoštevati zahteve proizvajalca.

Kaj pa, če moj novi avto potrebuje popravilo ne glede na redno vzdrževanje, na primer zavore ali druga popravila? Ali se moram za popravila vrniti k prodajalcu? Kaj pa, če so ta popravila zajeta v moji garanciji?

Odločitev o tem, kje bo vaš avto servisiran in popravljen, je samo vaša. Vendar pa boste avto verjetno morali odpeljati nazaj k prodajalcu za popravila, za katera velja garancija. Temeljito preverite garancijo in se prepričajte, katera popravila so v njej zajeta.

Kako se kakovost drugih nadomestnih delov primerja z originalnimi deli opreme?

Veliko nadomestnih delov izdelujejo isti dobavitelji in je lahko celo garancija daljša od garancije originalnih delov opreme. Poprodajni deli, ki jih vgrajujemo, ustrezajo ali presegajo specifikacije proizvajalcev.

Kaj je zobati jermen in kako vem, kdaj je treba zamenjati mojega?

Zobati jermen je del motorja z notranjim zgorevanjem, ki nadzoruje krmiljenje ventilov motorja. Zobati jermen morate zamenjati vsakih 50.000 do 70.000 kilometrov, vendar so priporočila proizvajalecev različna. Za določitev pravilnega intervala zamenjave pokukajte v priročnik za uporabo.

Ali je res potrebno zamenjati zavorno tekočino?

Povprečen voznik uporablja zavore 75.000 -krat na leto in jemlje za samoumevno, da bodo vsakič delovale. Današnji zavorni sistemi so hidravlični in uporabljajo hidrofilno zavorno tekočino, kar pomeni, da lahko absorbira vlago iz zraka. Ko hidravlični sistem vsebuje vlago, pride do korozije in odpovejo zavorne komponente. Zavorno tekočino je treba redno zamenjati, da ssistem ne korodira.
Ta postopek ni drag in je vključen v številne servise preventivnega vzdrževanja. Z zavorno tekočino je treba ravnati previdno. Topi plastiko in odstrani barvo.

Kako pogosto je treba zamenjati antifriz?

Antifriz je potrebno zamenjati vsaki dve leti zaradi oksidacije in poslabšanja dodatkov. Ti dodatki mažejo vodno črpalko in ščitijo kovinske dele pred rjo in oksidacijo. Pomagajo tudi ohraniti mehke in prožne cevi hladilne tekočine. Danes lahko recikliramo in očistimo stari antifriz, nadomestimo dodatke. Antifriz je zelo strupen in ni okolju prijazen, zato je recikliranje smiselno. Prav tako je potrebno vsake 2 leti zamenjati termostat motorja, da se ohranijo delovne temperature motorja v ustreznem območju.